Print

Brand in Chocoladestad zet kinderen aan het lezen en maakt het kind bewust over brandveiligheid.

This is the HTML version of Brand in Chocoladestad zet kinderen aan het lezen en maakt het kind bewust over brandveiligheid. Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

Met de toename van het aantal kinderen dat niet kan lezen ontstond de noodzaak voor het ontwikkelen van een effectief en leerzaam gereedschap waarmee kinderen bereikt kunnen worden voordat ze leesproblemen krijgen.

Stichting Ieder Kind een Eigen Boek reageert op die noodzaak door samen met de brandweer een heel speciaal boek te ontwikkelen. Brand in Chocoladestad is een spannend interactief leesboek dat ervoor zorgt dat juist jonge kinderen zelf willen lezen. Hiermee wordt in gespeeld op de behoefte bij ouders, leraren, overheid en brandweer voor zo een boek. Na tien jaar bezig te zijn blijkt het leesboek Brand in Chocoladestad het perfecte gereedschap te zijn om jonge kinderen te motiveren om zelf te gaan lezen en jonge kinderen bewust te maken over brandveiligheid in de eigen leefomgeving.

 Brand in Chocoladestad

Het kind leest het verhaal Brand in Chocoladestad vaak steeds weer achter elkaar omdat hij en vrienden deel uitmaken van het verhaal. Kinderen zijn centrale figuren in Brand in Chocoladestad en dat fascineert het kind. In het persoonlijke kinderboek 'Brand in Chocoladestad’ gaan de kinderen op stap met brandweerman Boris. Het kind rijd in een echte brandweerwagen en gaat branden blussen in de stad. De chocolade fabriek staat in brand. Het kind rijd door rood en blust de brand. Tijdens een spannend avontuur geeft brandweerman Boris tips over hoe je brand in de eigen omgeving kunt voorkomen.

 

FlippingBook page flip extension for Joomla.