Brand in Chocoladestad zet kinderen aan het lezen en maakt het kind bewust over brandveiligheid.

This is the HTML version of Brand in Chocoladestad zet kinderen aan het lezen en maakt het kind bewust over brandveiligheid. Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

Met de toename van het aantal kinderen dat niet kan lezen ontstond de noodzaak voor het ontwikkelen van een effectief en leerzaam gereedschap waarmee kinderen bereikt kunnen worden voordat ze leesproblemen krijgen.

Stichting Ieder Kind een Eigen Boek reageert op die noodzaak door samen met de brandweer een heel speciaal boek te ontwikkelen. Brand in Chocoladestad is een spannend interactief leesboek dat ervoor zorgt dat juist jonge kinderen zelf willen lezen. Hiermee wordt in gespeeld op de behoefte bij ouders, leraren, overheid en brandweer voor zo een boek. Na tien jaar bezig te zijn blijkt het leesboek Brand in Chocoladestad het perfecte gereedschap te zijn om jonge kinderen te motiveren om zelf te gaan lezen en jonge kinderen bewust te maken over brandveiligheid in de eigen leefomgeving.

 Brand in Chocoladestad

Het kind leest het verhaal Brand in Chocoladestad vaak steeds weer achter elkaar omdat hij en vrienden deel uitmaken van het verhaal. Kinderen zijn centrale figuren in Brand in Chocoladestad en dat fascineert het kind. In het persoonlijke kinderboek 'Brand in Chocoladestad’ gaan de kinderen op stap met brandweerman Boris. Het kind rijd in een echte brandweerwagen en gaat branden blussen in de stad. De chocolade fabriek staat in brand. Het kind rijd door rood en blust de brand. Tijdens een spannend avontuur geeft brandweerman Boris tips over hoe je brand in de eigen omgeving kunt voorkomen.

 

FlippingBook page flip extension for Joomla.

Brand in Chocoladestad zorgt voor kinderen die zelf willen lezenKinderen spelen computer games. Kinderen kijken veel TV. Kinderen motiveren om zelf te gaan lezen is een van de moeilijkste dingen die er bestaat. Stichting Ieder Kind een Eigen Boek slaagt daar keer op keer in!

Het kind leest het verhaal Brand in Chocoladestad vaak steeds weer achter elkaar omdat hij en vrienden deel uitmaken van het verhaal—ze zijn centrale figuren in het verhaal en dat fascineert het kind. Daarna laat het kind zijn boek Brand in Chocoladestad aan vele ander kinderen zien en samen zullen ze Brand in Chocoladestad nog eens lezen. En terwijl ze lezen wordt de les die Brand in Chocoladestad vertelt iets dat ze niet meer vergeten.

Brand in Chocoladestad zorgt voor respect voor medewerkers van de brandweer

Tijdens het Geef een politieboek evenement krijgen de kinderen een onvergetelijke ontmoeting met de echte helden die alles veilig houden.

Kinderen krijgen voorlichting van echte brandweerman en kinderen kunnen hen alles vragen wat ze maar willen over hun vak en het brandveilig houden van hun leefomgeving. De brandweer komt vaak met echte brandweerauto´s naar een Geef een brandweerboek evenement. Kinderen mogen de brandweerauto dan van dichtbij bezichtigen.

 

Brand in Chocoladestad geeft kinderen belangrijke tips over brandveiligheid

 

Het verhaal Brand in Chocoladestad is geschreven met het oog op de meest voorkomende problemen met brandveiligheid in de wijken vooral de persoonlijke veiligheid van het kind en de risico´s omtrent brand in de eigen leefomgeving van het kind.

Om de boodschap over brandpreventie nog beter op de kinderen over te brengen leren kinderen een brandweerlied en zingen ze dat brandweerlied tijdens de uitreiking van Brand in Chocoladestad.

Om de kinderen bewuster te maken over brandpreventie ontmoeten de kinderen tijdens de uitreiking van het boek een echte brandweerman die samen met de kinderen het spannende boek Brand in Chocoladestad leest.

Brand in Chocoladestad zorgt voor verbinding en samenwerking

 

Wat het brandweerboek anders maakt is dat van het geven van de brandweerboeken aan de kinderen van de basisschool een publiek evenement wordt gemaakt. 

Het Geef een Brandweerboek evenement zorgt voor een gemeenschappelijke gedachte omtrent brandweerveiligheid en lezen. En dat resulteert weer in een eenheid van inspanningen in die wijk om jonge kinderen aan het lezen te zetten en bewust te maken over brandveiligheid.