Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' zet kinderen op het spoor van lezen.

1 op de 10 Nederlandse kinderen van 8 jaar kan niet lezen. Ze lopen daardoor een leerachterstand op die ze nooit meer inhalen. Deze kinderen komen in een neerwaartse spiraal van falen terecht. 

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' heeft tot doel om deze kinderen aan het lezen te krijgen voordat ze leesproblemen krijgen.

Wij denken dat het geven van een speciaal voor ieder kind geschreven boek de manier is om lezen te stimuleren. Een kind dat kan lezen is een kind dat op school en in zijn latere leven kan slagen. Daarom is ons motto "ieder kind een eigen boek!".

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' wil jonge kinderen bewust maken van de voordelen van een schoon milieu.

Vervuiling van de eigen leefomgeving zorgt voor een verziekte leefomgeving. Vervuiling van de eigen leefomgeving zorgt voor verloederiing van die leefomgeving.

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' heeft tot doel om jonge kinderen bewust te maken van de voordelen van een schone eigen leefomgeving voordat er milieuproblemen ontstaan.

Wij denken dat het geven van een speciaal voor ieder kind geschreven milieuboek de manier is om de juiste bewustwording te kweken bij jonge kinderen ten aanzien van een schoon milieu. Een schoon milieu begint bij ieder kind zelf. Daarom is ons motto "ieder kind een eigen milieuboek!".

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' wil jonge kinderen bewust maken van de voordelen van een veilige eigen leefomgeving.

Jonge kinderen zijn kwetsbaarder in hun eigen leefomgeving dan volwassenen ten aanzien van criminaliteit en brandgevaar.

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' heeft tot doel om kinderen bewust te maken van de risico´s en gevaren van criminaliteit en brand.

Wij denken dat het geven van een speciaal voor een kind geschreven brandweerboek of politieboek de manier is om de juiste bewustwording te kweken bij jonge kinderen ten aanzien van de persoonlijke veiligheid. Een kind dat veilig is is een kind dat kan slagen in zijn eigen leefomgeving. Daarom is ons motto "ieder kind een eigen brandweerboek of politieboek!".

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' wil mensen met elkaar verbinden door te zorgen voor een hechte samenwerking in wijken tussen bewoners, scholen, bedrijven en overheidsdiensten.

Wij geloven dat een samenleving een plek is waar iedereen betrokken is en samen streeft naar het bereiken van een gemeenschappelijk doel.

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' heeft tot doel om mensen te verbinden en samen te brengen. Met het Ieder Kind een Eigen Boek evenement zorgt Ieder Kind een Eigen Boek ervoor dat mensen met verschillende belangen in wijken worden samen gebracht en met elkaar worden verbonden en uiteindelijk samen gaan streven naar hetzelfde gemeenschappelijke doelen in hun wijk.

Wij denken dat het gratis geven van een boek aan jonge kinderen de manier is om mensen van verschillende niveau´s samen te brengen en met elkaar te verbinden en ze op het spoor te zetten van hetzelfde doel. Dat gemeenschappelijk doel is lezen, gezondheid, veiligheid en een schoon milieu in de eigen omgeving.  Daarom is ons motto "Geef zelf ieder kind een eigen boek!"