In het persoonlijke kinderboek 'De Gestolen Beker’ gaan de kinderen op stap met agent Boris. Het kind wint de hoofdprijs van de kleurwedstrijd, maar de beker wordt gestolen. Tijdens een spannende achtervolging geeft agent Boris tips over hoe je op je spullen moet letten, hoe je de straat moet oversteken en hoe je zelf veilig kan blijven. Erg leerzaam en toch speels.

 

Brandweerboek geeft kinderen tips over het voorkomen van brand

In het persoonlijke kinderboek 'Brand in Chocoladestad’ gaan de kinderen op stap met brandweerman Boris. Het kind rijd in een echte brandweerwagen en gaat branden blussen in de stad. De chocolade fabriek staat in brand. Het kind rijd door rood en blust de brand. Tijdens een spannend avontuur geeft brandweerman Boris tips over hoe je brand kunt voorkomen. Erg leerzaam en toch speels.

Het boek ‘Schoon en Groen: Samen Doen’ leert kinderen omgaan met afval. In het boek wordt het kind meegenomen door Meneer Nog-Een-Keer. Deze personage vertelt het kind waarom het zuinig moet zijn op het milieu en hoe de afvalverwerking eruitziet. Het kind komt te weten hoe verschillende soorten afval aangeboden moeten worden en waarom zwerfvuil zo schadelijk is voor het milieu. Verder wordt het begrip ‘recyclen’ uitgelegd op een begrijpelijke manier voor de doelgroep.

 

In het persoonlijke kinderboek 'Gezond zijn is fijn!’ krijgen de kinderen gezondheidstips. Het kind in de hoofdrol redt het hondje van een gewonde meneer en leert dat hij van te veel snoepen buikpijn kan krijgen. Verder vertelt de schoolarts dat iedereen minstens 2x per week moet sporten en niet te veel achter TV of computer mag zitten. Er worden ook tandenpoetsinstructies gegeven. Erg leerzaam en toch speels. Het boek is geschreven in samenwerking met GGD, Kinderkliniek Almere en de Voedingscentrum.