Ruijfrok van Stichting leder Kind een eigen Boek genomineerd

Amsterdammer hebben flink gereageerd op de oproep om iemand voor te dragen voor de titel ´Amsterdammer van het jaar 2017´. Een kritische commissie heeft zich over alle inzendingen gebogen en uit een groslijst van meer dan honderd mensen is Ge Ruijfrok, de gedreven initiatiefneemsters van stichting Ieder Kind een Eigen Boek, genomineerd voor de titel van Amsterdammer van het jaar 2017.

Ge Ruijfrok is
zeer enthousiast over haar nominatie. Ze is vereerd en ervaart het als een kroon op haar jarenlange werk en inzet. Hieronder vertelt Ge Ruijfrok haar verhaal. Ze vertelt waarom zij als ras Amsterdammer iets terug wil doen voor haar stad, haar buurt, en haar medemens. Laat dit verhaal de inspiratie voor u zijn om op haar te stemmen. Want iemand met een inzet als Ge Ruijfrok die zich met hart en ziel inzet voor de Amsterdamse samenleving verdient die titel van ´Amsterdammer van het jaar´ oprecht.

Zondag 14 januari 2018 maakt oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet in de Stadsschouwburg bekend wie door het publiek is uitgeroepen tot Amsterdammer van het jaar. Stemmen
op Ge Ruijfrok kan van dinsdag 2 tot en met vrijdag 12 januari via: www.amsterdammervanhetjaar.nl Deze feestelijke bijeenkomst in de Stadsschouwburg kan worden bijgewoond. Kaarten zijn verkrijgbaar via hetzelfde internetadres.

 

Ruijfrok van Stichting leder Kind een eigen Boek bij AT5

 

'Van elke boekuitreiking maken we een feestje'

STAD Het zal je maar gebeuren dat je als kind uit groep 3 of 4 van de basisschool zo maar een boek krijgt waarin je zelf de hoofdrol speelt. Dat is inmiddels zo'n 50.000 kinderen overkomen door Stichting 'Ieder kind een eigen boek; 'En blij dat ze zijn als ze het in handen krijgen; zegt initiatiefneemster van de stichting Gé Ruijfrok.

Het begon zo'n tien jaar geleden. Ruijfrok zit in de bewonerscommissie van Woningcorporatie Ymere. 'De gebiedsmanager van destijds vroeg of ik niet een leuk project wist voor de Betere Buurt Prijs. Het mocht geen barbecue of straatfeest zijn', vertelt ze. Op elk idee kon worden gestemd, maar haar plan haalde het niet.

`Ymere was echt onder de indruk van het plan. Dus we hebben het eerst voor zes scholen in Gein (wijk in Zuidoost, red.) gedaan.' Het project is tweeledig. Kinderen die net met lezen zijn begonnen krijgen een eigen boek omdat ze thuis niet of weinig lezen.

Stem hier op Gé Ruijfrok

 

'Stem hier en maak Ge Ruijfrok Amsterdammer van het jaar 2017 '

Zondag 14 januari 2018 maakt oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet in de Stadsschouwburg bekend wie door het publiek is uitgeroepen tot Amsterdammer van het jaar. Stemmen op Ge Ruijfrok kan van dinsdag 2 tot en met vrijdag 12 januari via: www.amsterdammervanhetjaar.nl Deze feestelijke bijeenkomst in de Stadsschouwburg kan worden bijgewoond. Kaarten zijn verkrijgbaar via hetzelfde internetadres.