Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' zet kinderen op het spoor van lezen.

De stichting is begonnen als initiatief van buurtbewoners uit Gein in Amsterdam Zuidoost. Het project was zo een succes, dat al gauw andere buurten wilden meedoen. Daarom hebben de initiatiefnemers besloten om een stichting op te richten zo dat het project ook in andere wijken en steden uitgevoerd kan worden.

Stichting 'Ieder Kind Een Eigen Boek' heeft tot doel om zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen. Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van een goede taal- en leesvaardigheid bij kinderen.

Want lezen begint thuis

Al voor dat kinderen naar de basisschool gaan, beginnen ze met het ontwikkelen van lees- en schrijfvaardigheden.

Wat er thuis gebeurt is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van het kind. Dagelijks 20 minuten besteden aan (voor)lezen zet een kind al op het goede spoor. Die 20 minuten per dag geeft een kind de vaardigheden die het nodig heeft om een goede lezer te worden. Dat een kind op jonge leeftijd kan lezen is essentieel voor zijn verdere leven.

Samen maken we het verschil

Wij denken dat het geven van gratis boeken aan kinderen een manier is om lezen te stimuleren. Door het unieke concept van gepersonaliseerde boeken wordt het kind gemotiveerd om te lezen. En wat is een beter cadeau voor het kind dan leesvaardigheid? Een kind dat kan lezen is een kind dat kan leren. Een kind dat kan leren is een kind dat op school en in zijn latere leven kan slagen. Daarom is ons motto "ieder kind een eigen boek!".