De brandweer, de politie, ambulancedienst, het milieu technische bedrijf, de gemeente, woningcoorperaties zijn enkele voorbeelden van bedrijven en instellingen die hun maatschappelijke gezicht hebben laten zien door stichting ´Ieder Kind een Eigen Boek´ te helpen.

Tijdens een Geef-een-Boek evenement hebben brandweermannen, politieagenten, medewerkers van woningcooperaties, medewerkers van het milieu technisch bedrijf,  ambtenaren en wethouders van diverse gemeenten samen met stichting ´Ieder Kind een Eigen Boek´ boeken uitgedeeld aan jonge kinderen in hun buurt.

Dit hebben ze gedaan omdat ze veiligheid, brandpreventie en gezondheid belangrijk vonden. Maar ook omdat ze het belangrijk vonden dat juist de jonge kinderen in hun buurt lezen belangrijk vinden en zelf gaan lezen. Al deze mensen hebben vragen beantwoord van kinderen over hun vak en zijn met kinderen in dialoog gegaan over de belangrijkheid van lezen.

Het zijn voor de kinderen stuk voor stuk voorbeeld figuren geworden in hun buurt. En ouders, leerkrachten en vrijwilligers zijn met bewondering gaan kijken naar deze bedrijven en instellingen en mensen die ieder jaar weer terugkomen om kosteloos leerzame boeken te geven aan hun kinderen.

Zie je in dat jonge kinderen die goed kunnen lezen ook belangrijk zijn voor de toekomst van jouw bedrijf of instelling? Zoek je een manier om iets terug te geven aan jouw gemeenschap? Stichting Ieder Kind een Eigen Boek biedt je een leuke en creatieve manier om jouw maatschappelijk verantwoorde beleid en gezicht te laten zien aan jouw omgeving!

Hier onder staan een paar manieren waarop jouw bedrijf - groot of klein - Ieder Kind een Eigen Boek kan helpen om laaggeletterdheid in Nederland tegen te gaan door juist jonge kinderen kosteloos een eigen boek te geven:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MVO

Sponsor een Geef een Boek Evenement

Werkplek Geef Actie

Boeken Donaties

Kaartjes Instoppen bij produkten

Geldelijke Donatie Maken

Vrijwilligers die mee doen en helpen

Doneer spullen of een service

 

Help ons met jouw bedrijf